لاغری و کاهش وزن با چای سبز یا چای ترش؟

لاغری و کاهش وزن با چای سبز یا چای ترش

لاغری و کاهش وزن یکی از مواردی است که پیرامون آن تبلیغات زیادی مشاهده می کنیم لاغری با انواع قرص ها ، مکمل ها و گیاهان دارویی و چای ها اعم از چای سبز از جمله تبلیغاتی است که در رسانه ها ، فضای مجازی و … دیده می شود.

در این مطلب قصد داریم به خواص چای سبز و چای ترش و تاثیر آنها در لاغری بپردازیم با ما همراه باشید.

در ابتدا به تفاوت چای ها می پردازیم به ‌طورکلی، برگ‌های چای بعد از رسیدن و چیده شدن، فرآوری (تخمیر) و خشک می‌‌شود و با توجه به میزان فرآوری نوع و خواص چای فرق می‌کند. در صورتیکه برگ چای را پس از چیدن پژمرده کرده و غلتک بزنند و بعد خشک کنند، برگ چای سیاه می‌شود. اما اگر برگ‌ها را بخار دهند و بعد خشک کنند، چای سبز و در صورتیکه فرآوری ضعیف‌ تر و بدون تخمیر انجام شود، چای سفید یا اورلانگ (نوعی چای تایلندی) به دست می‌آید.

از واقعیت تا تبلیغ لاغری با چای سبز

براساس مطالعات انجام شده چه در کشت سلول و چه روی افراد، خواص آنتی‌اکسیدانی بیشتری در چای سبز نسبت به چای سیاه دیده شده است، چرا که تخمیر کمتری روی برگ‌های آن انجام می‌شود و خواص ضدسرطانی آن ثابت شده است اما در پاسخ به این پرسش که چای سبز خاصیت لاغرکنندگی دارد یا نه، باید بگوییم مطالعات مختلف نشان داده‌ مصرف ۴ فنجان چای سبز در روز می‌‌تواند به نوعی سوخت بافت چربی را تحریک کند. البته این خاصیت زیاد نیست و باعث کاهش وزن‌ کم هم نمیشود. در نتیجه، تمام تبلیغات در رابطه با لاغری با چای سبز فریبی بیش نیست بنابراین به این خیال نباشید که چای سبز معجزه‌ میکند، شما را خوش‌هیکل و لاغر می‌کند.

لازم است به این نکته نیز دقت کنید که باتوجه به اینکه چای سبز در مقایسه با چای سیاه کافئین کمتری دارد، اما با این حال حاوی این ماده است و به خانم‌های باردار، شیرده ، افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است توصیه میشود در مصرف آن زیاده‌روی نکنند. مصرف چای سبز همراه با غذا مانند چای سیاه جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می‌‌دهد.

در زمان تهیه این چای باید حداقل پنج تا ده دقیقه بگذارید تا دم بکشد تا ترکیبات مفید آن خارج شود در صورتیکه مدت زمان دم کشیدن بیشتر شود، مواد قابض آن رها می‌شود و اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود، باعث دفع زیاد آب از بدن و در نتیجه خشکی مدفوع و بروز یبوست در فرد می‌شود.

 خواص لاغری چای سبز

یکی از خواص چای سبز خاصیت آرام بخشی آن است که حالت تنش ، افسردگی و استرس را از بین میبرد همچنین در کاهش قند خون نیز موثر است.

این نوشیدنی با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ ها، مانع از بروز فشار خون بالا نیز می شود.

از بین بردن باکتری های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری ها از دیگر خواص چای سبز به دلیل وجود ماده ای به نام کاتچین است.

همانطور که به آن اشاره کردیم کاهش قند خون یکی از فواید این نوشیدنی است اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن آن را به افراد مسن توصیه می کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می شود.

چای سبز به دلیل دارابودن ویتامین  C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود در نتیجه بدن را در مقابل بیماری های مختلف اعم از  سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. در چین باستان برای افرادی که دائما بیمار بودند، این نوشیدنی را تجویز می کردند.

مصرف چای سبز به افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می کنند (ساکنان مناطق سردسیر) نیز توصیه می شود.

مصرف چای سبز گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند و در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و تمیز کردن گوش با آن تا حدی از تورم و عفونت می کاهد.

در صورتیکه محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را ۳ بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم سریعتر می شود.

لاغری با چای ترش

چای ترش یکی دیگر از انواع نوشیدنی است که به آن چای مکه یا چای قرمز هم می‌گویند. این نوشیدنی با چای سفید، سبز و سیاه هم‌خانواده نیست.

این چای به دلیل ترکیبی که دارد و عملکرد آنتوسیانین‌ها، پلی‌فنول‌ها و اسید هیبیسکوس باعث کاهش فشارخون می‌شود. علاوه بر آن  قند خون را کنترل کرده، باعث تمدد اعصاب و جریان بهتر خون می شود، همچنین از حرارت کبد می کاهد و به دلیل داشتن ویتامین C  سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.

سوالی که مطرح می شود اینست که آیا چای ترش لاغر می‌کند؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که چای قرمز، دارای ماده‌ای است که می‌تواند از جذب کربوهیدرات بکاهد، اما به تنهایی سبب لاغری نمی شود. این نوشیدنی همراه با رعایت رژیم غذایی و تحرک می‌تواند نوشیدنی رژیمی و کم‌کالری باشد.

از دیگر خواص چای ترش اینست که برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نیز مفید است.

همچنین به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، با حذف رادیکال‌های آزاد به حفاظت از سلول‌های بدن کمک می‌کند.

چای ترش در افراد دیابتی اثر هیپوگلایسمیک دارد.

نکته ای که باید در زمان مصرف این چای توجه کرد اینست که زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، افرادی که از قرص ضدبارداری استفاده می‌کنند و زنان یائسه‌ که تحت هورمون ‌درمانی هستند، لازم است با نظر پزشک این چای را استفاده کنند؛ زیرا این چای سطح استروژن بدن را دستخوش تغییرات می‌کند.

نکته دیگر در زمان مصرف چای ترش اینست که افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.

طرزتهیه چای ترش

برای درست کردن چای ترش گل‌های چای را در آب جوش بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس گلبرگ‌ها را دور ریخته و کمی لیموترش، دارچین یا عسل به ان اضافه کنید. نوش جان

در صورتیکه تمایل دارید چای غلیظ‌ تر باشد گلبرگ‌های بیشتری داخل آب جوش بریزید. نوشیدن روزانه ۳ فنجان از این چای به بهبود جریان خون، تمدد اعصاب و کاهش وزن کمک می‌کند.

شما می‌توانید چای ترش را با قراردادن در یخچال و یا فریزر به صورت یک نوشیدنی سرد استفاده نمایید.

لازم به ذکر است در صورتیکه رژیم دارید مقدار عسلی که به چای اضافه می‌کنید مهم است. هم‌چنین با توجه به اینکه این چای باعث کاهش فشارخون می‌شود بهتر است با معده خالی مصرف نشود. این توصیه مخصوصا در افراد دیابتی به دلیل تأثیر هیپوگلایسمیک این چای، باید جدی گرفته شود.

 

منبع: بیتوته

مطالب مرتبط

نظر خود را در رابطه با این مطلب بیان کنید