خواص چای سفید

  • بازدید:967
  • دسته: دمنوش ها
  • به این مطلب امتیاز دهید
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    1
خواص چای سفید , چای سفید

چای سفید شبیه چای سبز است از نظر مزه هر دو تقریبا شبیه هم هستند اما فرایند تولید و تخمیر آن کمتر از چای سبز است. چای سبز بیشتر مزه علف و چمن می دهد, در صورتیکه چای سفید فاقد این طعم است. طعم چای سفید کم و مقداری شیرین است.

در این مطلب از بخش دمنوش  با خواص چای سفید آشنا خواهید شد با ما همراه باشید.

انواع مختلف چای سفید به شرح زیر می باشد:

– گل صد تومانی سفید ( white peony)

– ماه طلایی (golden moon)

– سوزن نقره ای (silver needle)

– ابر سفید (white cloud)

تفاوت انواع چای

تغییر رنگ چای به چه صورت است ؟ آیا یک برگ چای وقتی در فنجان ریخته می شود, تغییر رنگ می دهد و به سیاه, سبز و یا رنگ های دیگر در می آید؟ یا تغییر رنگ چای بر اساس تغییراتی است که قبل از چیدن برگ ها به وجود می آید؟ با ما همراه باشید تا به این سوال ها پاسخ داده شود

همانطور که میدانید چای سیاه , رنگش تیره و دارای طعم زیادی است چای سیاه محصول فرایند تخمیر پیچیده ای است.

در رابطه با چای سبز نیز باید گفت برگ های آن اصلا تخمیر نمی شوند. برگ های چای سبز در هوای گرم, خشک و بعد به سرعت آن ها را بخار می دهند.

چای اولانگ (Oolong tea) را نیز کمی تخمیر می کنند تا قرمز رنگ شود و طعم گل بدهد.

و اما چای سفید از برگ های چای رسیده به دست می آید. زمانیکه غنچه چای هنوز باز نشده است, آن را می چینند و قبل از این که برگ های چای خشک شوند, آنها را بخار می دهند. به همین دلیل نام سفید را بر آن گذاشته اند که غنچه های چای, کرک هایی دارد و هنگامی که چای خشک می شود, این کرک ها به رنگ سفید در می آیند.

غنچه ها انواع مختلف چای سفید را می سازند. به عنوان مثال چای گل صد تومانی, شامل یک غنچه در هر دو برگ چای است.

خواص چای سفید

چای سفید به دلیل اینکه  دارای طعم خوبی است می توان هروز آن را نوشید علاوه بر آن دارای خواص مفیدی برای پوست, قلب, کلیه, گردش خون و مغز است.

از جمله خواص چای سفید عبارتند از : کاهش قند خون و مشکلات قلبی و سکته, افزایش انرژی و کاهش استرس, از بین برنده سرطان معده , سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات.

این چای به دلیل اینکه دارای مقدار زیادی کاتشین (پلی فنول) است باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی , سرطان ها , سکته ها, دیابت و خطرات حاصل از اشعه ماورای بنفش بر پوست می شود.

بر اساس نتایج تحقیقات اخیر مشخص شده است که کافئین به عنوان یک ادرارآور عمل می کند و موجب کاهش فشار خون میشود. از انجاییکه کافئین موجود در چای سفید, کمتر از انواع دیگر چای است می تواند, تعادل مایعات بدن را برقرار کند. کافئین موجود در چای سفید, ۱۵ میلی گرم در هر واحد است, اما در چای سیاه این مقدار به ۴۰ میلی گرم در هر واحد میرسد و در چای سبز نیز به ۲۰ میلی گرم در هر واحد میرسد.

از دیگر خواص چای سفید می توانب ه موارد زیر اشاره کرد:

ضد سرطان : چای سفید همچنین دارای مقدار زیادی پلی فنول (آنتی اکسیدان قوی) است و به همین دلیل بیشتر از دیگر چای ها دارای خاصیت ضد سرطانی است.

ضد ویروس , باکتری و قارچ : نوشیدن چای سفید به دلیل اینکه ضد ویروس و باکتری است موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. علاوه بر آن دارای خاصیت ضد قارچ نیز می باشد. با نوشیدن این چای مفید در زمستان, ایمنی بدن را بالا رفته و باعث جلوگیری از سرماخوردگی ها و عفونت ها می شود.

از دیگر خواص چای سفید کمک به سلامت دهان و دندان است زیرا دارای فلوراید زیادی است و باعث جلوگیری از خرابی دندان میشود همچنین از رشد پلاک های دندانی جلوگیری می کند و باعث خوشبود شدن دهان میشود.

جلوگیری از شکستگی های استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) از دیگر خواص چای سفید است خوب است بدانید افرادی که چای سفید می نوشند تراکم استخوانی بالاتری دارند.

کاهش استرس و خاصیت آرامبخشی از دیگر فواید چای سفید است

چای سفید و سلامت پوست

چای سفید علاوه بر فوایدی که برای بدن دارد به سلامت پوست نیز کمک می کند این چای مفید باعث جلوگیری از آفتاب سوختگی میشود. عملکرد سلول های پوست را بالا میبرد و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت می کند. علاو بر آن, پوست را جوان می کند. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و همانطور که میدانید آنتی اکسیدان ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد, از بدن محافظت می کنند. رادیکال های آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلول های پوستی می شوند.

کاهش وزن با چای سفید

یکی دیگر از خواص چای سفید کاهش وزن و تناسب اندام است زیرا فاقد کالری است همچنین جلوی رشد سلول های جدید چربی را در بدن می گیرد و موجب تحریک آنزیم تجزیه کننده چربی (لیپولیز) می شود. لیپویز باعث شکستن چربی های ذخیره ای در بدن و فرستادن آن ها به جریان خون می شود. اگر این آنزیم نباشد نباشد, چربی تبدیل به کتون می گردد که محتوی مقدار زیادی انرژی است.

کاهش کلسترول

از دیگر خواص چای سفید به دلیل دارا بودن کاتشین, کاهش کلسترول است. این چای باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد میشود. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه ۲ فنجان یا بیشتر چای سفید می نوشند, نسبت به دیگر افراد ۵۰ درصد کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.

نحوه دم کردن چای سفید

حال که با خواص چای سفید آشنا شدید خوب است نحوه دم کردن و طرزتهیه آن را نیز بدانید با مای هربال همراه باشید.

برای درست کردن چای سفید آب را بجوشانید و در قوری بریزید. حالا صبر کنید تا آب جوشیده, خنک شود (مدت ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه). بعد از اینکه آب خنک شد به ازای هر نفر, ۱ قاشق چایخوری چای سفید در قوری بریزید. و اجازره دهید ۵ دقیقه بماند و دم بکشد.

هر چه زمان ماندن چای در آب جوشیده طولانی تر شود, بهتر دم می کشد.

نوش جان

 

مطالب مرتبط

نظر خود را در رابطه با این مطلب بیان کنید

یک نظر برای خواص چای سفید

اسفند ۶, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
محمد علی

ازشما روی چای سفید whiteteaخیلی متشکرم ووفات فاطمه کلابیه را تسلیت عرض میکنم.