خواص و مضرات بادام درختی را بدانید

خواص و مضرات بادام درختی

مغز بادام شیرین دارای طعم ملایم و خوشمزه ای است و به راحتی از بادام تلخ تشخیص داده می شود. خوب است بدانید از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه , برگ و میوه استفاده طبی می شود. در این مطلب با خواص و مضرات بادام درختی آشنا می شوید.

خواص درمانی بادام درختی

بادام درختی دارای خواص و فواید درمانی بسیاری است که عبارتند از:

  1. ملین است و سینه را نرم می کند .
  2. برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است .
  3. بادام بو داده مقوی معده و قابض است .
  4. برای درد کبد و سرفه بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید.
  5. بادام درختی حاوی مقداری قند , صمغ , کلسیم , فسفر, آهن و سایر مواد معدنی است از اینرو نرم کننده گلو , مقوی مغز و سلسله اعصاب است.
  6. مسکن سوزش و دردهای مجاری ادرار است و این یکی از خواص درمانی بادام درختی است.
  7. یکی دیگر از خواص بادام درختی اینست که مقوی معده , سینه و پاک کننده روده است.
  8. مفید برای بینایی
  9. پوست بادام دارای ویتامین E است که یکی از انواع آنتی اکسیدان ها است و در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از امراض اعم از سرطان, بیماری قلبی, فراموشی, آلزایمر, خوب عمل نکردن سیستم ایمنی, آب مروارید چشم (کاتاراکت), ضعیف شدن ماهیچه ها, مشکلات پروستات و تخریب سلول ها و DNA موثر است.
  10. از آنجاییکه بادام درختی دارای ویتامین ها و پروتئین و آهن است انرژی مورد نیاز بدن را افزایش می دهد و در پیشگیری و درمان کم خونی موثر و مفید است و این یکی دیگر از خواص بادام درختی است.
  11. بادام درختی به استحکام و تقویت استخوانها در کودکان در حال رشد کمک می‌کند.
  12. براساس تاکید کارشناسان تغذیه و سلامت مصرف چند عدد مغز بادام درختی در روز برای مقابله با دیابت مفید است.مصرف این آجیل در کاهش کلسترول بد خون و بهبود حساسیت انسولینی موثر است.
  13. بادام برای کاهش وزن فوق العاده موثر است

به جز خواص ذکر شده بادام درختی دارای خواص درمانی دیگر نیز است که به آن می پردازیم.

بادام درختی - خواص بادام

بادام درختی ؛ پیشگیری از سرطان

بادام درختی دارای مقدار زیادی کلسیم و پروتئین است. ۱۰۰ گرم بادام تازه دارای ۲۰ گرم پروتئین و ۲۴۰ میلی گرم کلسیم است. کلسیم و فیبر موجود در آن, کاهش دهنده سرطان روده بزرگ است. اسید فولیک موجود در بادام درختی, باعث کاهش سرطان دهانه رحم می شود.

بادام , منبع غنی انرژی

از آنجاییکه بادام حاوی مقدار زیادی چربی های غیر اشباع, فیبر, پروتئین گیاهی, روی, مس , منیزیم و انواع ویتامین ها است به سوخت و ساز کربوهیدرات ها کمک می کند و از منابع انرژی برای مغز بشمار میرود.

۱/۴  فنجان بادام درختی , ۴۵ درصد منیزیم روزانه , ۲۰ درصد مس روزانه , ۱۷.۶ درصد ویتامین B2 روزانه را تامین می کند. علاوه بر آن دارای  ۷.۶۲ گرم پروتئین است که بیشتر از پروتئین یک عدد تخم مرغ دارد.

بادام درختی ؛ پوست و مو

بادام درختی سرشار از ویتامین D و منیزیم است و در انواع لوازم آرایشی و کرم ها مورد استفاده قرار میگیرد. ماساژ مو با روغن بادام هفته ای ۱ بار باعث مرطوب شدن پوست سر و کاهش ریزش مو می شود.

بادام به دلیل اینکه حاوی مقدار خوبی از ویتامین E است برای صورت نیز مفید است زیرا این ویتامین دارای نوعی آنتی اکسیدان است که باعث جلوگیری از صدمه خوردن سلول ها می شود و صدماتی که به واسطه اشعه خورشید به پوست وارد میشود را بهبود می دهد.

شیر بادام نیز سرشاراز پروتئین و ویتامین است که به آبرسانی و نرم شدن پوست کمک میکند.

خواص بادام درختی در کاهش وزن

اغلب افراد به دلیل افزایش وزن بادام نمی خورند. این در حالی است که متخصصان تغذیه می گویند, افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل می خورند نسبت به افرادی که اصلا و یا به ندرت آجیل می خورند وزن بیشتری کم می کنند.

علاوه بر آن محققان بر این عقیده اند که مصرف مغز بادام درختی برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند مفیدتر از سایر مغزها است. زیرا این اجیل با انرژی و پروتئینی که دارد برای مقابله با اشتهای زیاد و کنترل خوردن مفید است.

براساس تحقیقات انجام شده , مصرف روزانه بادام بصورت برشته در کاهش گرسنگی بدون افزایش وزن موثر است. این تحقیق که در رابطه با تأثیر میان‌ وعده بادام بر اشتها و وزن انجام شده است. شرکت‌کنندگان این تحقیق با خوردن ۳ قاشق غذاخوری بادام برشته‌شده کم نمک میزان ویتامین E و چربی اشباع‌ نشده (چربی خوب) رژیم غذایی خود را افزایش دادند.

بادام درختی و بیماری های قلبی

بادام درختی دارای مقدار زیادی چربی است, اما نوع چربی آن غیر اشباع است که خطر بیماری های قلبی را کم می کند. براساس تحقیقات انجام شده مشخص شده که تمام مغزهای خوراکی, بیماری های قلبی و کلسترول بد را دور خواهند کرد.

یک مطالعه نشان داده افرادی که ۵ بار در هفته آجیل می خورند,۵۰ درصد احتمال خطر برای بیماری های قلبی را از خود دور می کنند.

بادام درختی دارای منیزیم و پتاسیم است. زمانیکه منیزیم به مقدار کافی در بدن باشد, در خون جریان می یابد و باعث میشود اکسیژن و مواد مغذی سریع تر حمل شود در نتیجه از افزایش ضربان قلب پیشگیری می کند.  پتاسیم موجود در بادام نیز در انقباض عضلات, به جریان درآوردن اعصاب, متعادل کردن فشار خون و عملکرد بهتر قلب نقش موثری دارد.

خواص بادام در سلامت ریه

به طور کلی بادام درختی در پیشگیری از برخی بیمای های تنفسی اعم از تنگی نفس, برونشیت مزمن و امفیزم ( اتساع و بزرگی عضوی در اثر گاز) موثر است.

سلنیوم ماده ای است که در بادام یافت میشود و نوعی آنتی اکسدان محسوب میشود.

خواص بادام در پیشگیری از پوکی استخوان

بادام درختی حاوی مقدار زیادی چربی غیر اشباع و بسیاری از مواد مغذی اعم از کلسیم و منیزیم می باشد. همانطور که میدانید این عناصر برای استحکام استخوان ها مفید هستند.به طور کلی, بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم است.

بادام در تقویت استخوان ها و دندان ها بسیار مفید است.

مقدار کلسیم موجود در ۲۵-۲۰ عدد بادام بیشتر از ۴/۱ فنجان شیر است. بنابراین در جلوگیری از پوکی استخوان یک منبع غنی بشمار میرود.

 

ترکیبات شیمیایی

در این قسمت با ترکیبات شیمیایی بادام آشنا خواهید شد بادام شیرین ۵۰ تا ۵۵ درصد و بادام تلخ ۴۰تا ۴۵ درصد روغن دارد .  همچنین حاوی ۲۵ درصد مواد سفیده ای و دپاستازی به نام امولسین , قند , صمغ , موسیلار و مواد معدنی است.

مواد موجود در ۱۰۰ گرم بادام خشک عبارتند از:

آب                               ۴/۷ گرم

انژری                           ۵۹۸ گرم

پروتئین                         ۱۸/۶ گرم

روغن اشباع نشده          ۵۴/۲گرم

نشاسته                       ۱۹/۵گرم

کلسیم                        ۳۲۰ میلی گرم

فسفر                          ۵۰۰میلی گرم

آهن                            ۴/۷ میلی گرم

پتاسیم                       ۷۷۰ میلی گرم

ویتامین ب ۱                 ۰/۲۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲                ۰/۹ میلی گرم

ویتامین ب ۳                ۳/۵ میلی گرم

خواص چغاله بادام

حال که با خواص بادام درختی آشنا شدید خوب است خواص چغاله بادام را نیز بدانید

تقویت لثه و ریشه دندان

مفید برای خشکی دهان

چیدن میوه‌ها به صورت نارس به خصوص در میوه‌هایی مثل گوجه سبز, چغاله بادام و سم پاشی زیاد آن‌ها باعث آلودگی بیشتر میوه می‌شود, در نتیجه امکان هضم آن را در دستگاه گوارش کودک مشکل‌ تر می‌کند اما  با رشد بیشتر میوه , حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری, سطح تماس سم با میوه کمتر خواهد شد که این امر در میوه‌هایی که به صورت رسیده مصرف می‌شوند و ملین نیستند, به چشم می‌خورد.

 

خواص شکوفه و برگ درخت بادام

گل و شکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوع و طعم تلخی است اما دارای خواص بسیاری نیز می باشد. شما می توانید برای بهره مندی از خواص شکوفه و برگ درخت بادام به شکل جوشانده استفاده کنید.

برای درست کردن جوشانده می توانید ۵۰گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب بریزید و به مدت چند دقیقه آنرا بجوشانید , سپس آنرا صاف کرده و مصرف کنید.

دمکرده شکوفه بادام بعنوان مسهل برای اطفال استفاده می شود .

جوشانده برگ درخت بادام نیز دارای خواص است و برای نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید است .برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام ۵۰ گرم برگ درخت را در یک  لیتر آب بوجشاندی  و سپس صاف کنید.

برگ تازه درخت بادام نیز مسهل و ضد کرم است .

برگ خشک شده درخت بادام قابض است و اسهال را از بین می برد .

خواص پوست قهوه ای بادام

بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی دمکرده پوست قهوه ای رنگ مغز بادام است . مقدار مصرف آن ۵ گرم در ۱۰۰گرم آب است.آنتی اکسیدان قوی در بادام بیشتردر لایه قهوه ای پوست است به همین جهت کندن پوست بادام, از نظر سلامتی بهترین انتخاب نیست.

شیر بادام چیست؟

شیر بادام از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می شود . برای تهیه آن ۵۰ گرم مغز بادام را کاملا آسیاب می کنند تا به صورت پودر درآید . سپس به مقدار ۵۰ گرم شکر یا قند به آن اضافه می کنند و با یک لیتر آب مخلوط  می کنند به این طریق مایعی مانند شیر به دست می آید .

شیر بادام به طریق دیگر نیز تهیه می شود که برای کودکان شیر خوار ( بالای یکسال) و اطفال بسیار مفید است و می تواند جانشین شیر مادر و یا مکمل آن باشد . برای بدست آوردن این نوع شیربادام  مقدار ۵۰ گرم بادام را به مدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند تا پوست آن جدا شود .سپس آنرا آسیاب می کنند و به صورت پودر در می اورند و بعد مقدار کمی آب را به آن اضافه می کنند و بهم می زنند تا به شکل خمیر در آید . بعد  خمیر بدست آمده را با یک لیتر آب مخلوط می کنند و هم می زنند و سپس مقدار ۵۰ گرم عسل به ان اضافه می کنند تا کاملا حل شود . مایع را از پارچه توری رد می کنند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند .

در صورتیکه اشخاص بالغ بخواهند از شیر بادام استفاده کنند نیازی به صاف کردن آن نیست. روش دیگر که آسان تر است به اینصورت است که مقدار ۵۰گرم بادام پوست کنده را در یک لیتر آب و ۵۰ گرم عسل با شکر را در داخل مخلوط کن برقی می ریزید تا مایعی مانند شیر به دست آید .

خواص شیر بادام

شیر بادام در رفع سرفه ؛ ناراحتی حنجره وتنگی نفس مفید است و خلط آور نیز است .

نکته : دقت کنید بادام بو داده به اندازه بادام خام مفید نیست. انرژی بادام بوداده در ۱۰۰گرم, ۵۹۷ کیلوکالری, چربی در حدود ۵۳ گرم و فیبر ۱۲ گرم می باشد. برای سوزاندن این مقدار انرژی باید ۱۱۹ دقیقه پیاده روی کنید.

مضرات بادام درختی

بادام درختی از این جهت که دارای مواد مغذی بسیاری است غذای بسیار خوبی بشمار میرود اما به دلیل اینکه سنگین و ثقیل الهضم است نباید در خوردن آن افراط شود و مقدار آن نباید در روز بیش از ۱۰ عدد باشد .

لازم به ذکر است بادام برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و به اشخاصی که معده ضعیف دارند توصیه میشود بادام را با شکر بخورند.

بهتر است کودکان زیر ۱ سال و افرادی که آلرژی دارند, بادام را با احتیاط مصرف کنند زیرا مصرف این مغزها احتمال آلرژی را در این افراد افزایش می‌دهد.

مصرف بادام برای هر چهار گروه خونی OABAB بلامانع است.

مطالب مرتبط

نظر خود را در رابطه با این مطلب بیان کنید