خواص دانه کاج (آجیل کاج)

خواص دانه کاج (آجیل کاج)

آیا از خواص دانه کاج (آجیل کاج) آگاه هستید؟ همه ما درخت کاج را میشناسیم در این مطلب شما را با خواص دانه های کاج آشنا خواهیم کرد با مای هربال همراه باشید.

کاج مخروط چوبی خشک و قهوه ای رنگ پولک پولک است , دانه ها بین پولک‌های بازآن قرار گرفته‌اند. و به دلیل مدل قرار گرفتن دانه‌ها, در تقسیمات گیاه‌شناسی, کاج جزو خانواده بازدانگان است و از قدیمی‌ترین گیاهان روی کره زمین هستند.هر۱۶۷ دانه کاج دارای ۱۹۰ کالری است و مثل گردو دارای کالری نسبتا بالایی است که باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.

در ادامه خواص دانه کاج (آجیل کاج) را می خوانید که دارای خواص درمانی مفیدی است شما می توانید از این دانه ها در غذاهای رژیمی و سالاد ها استفاده کنید.

کاهش وزن

بر اساس پژوهش‌های انجام شده مشخص شده که مصرف دانه کاج باعث کاهش اشتها می‌شود. دو ترکیب مهم در این دانه باعث احساس سیری و مانع از افزایش وزن و چاقی می‌شود. این دانه ها سرشار از «اسید پینولئیک» است که موجب تحریک هورمون ها و در نتیجه کاهش اشتها می‌شود.

غنی از آهن

دانه های کاج غنی از آهن هستند بطوریکه هر ۳۱گرم دانه کاج سه میلی‌گرم آهن دارد. آهن ازجمله مهم ترین ترکیبات هموگلوبین خون است که برای انتقال اکسیژن به سلول‌های بدن و تولید انرژی لازم است.

تقویت کننده سیستم قلب و عروق

یکی دیگر از خواص دانه کاج (آجیل کاج) تقویت سیستم قلب و عروق است . گنجاندن ۱۷ گرم روغن دانه کاج در برنامه غذایی بصورت روزانه, باعث کاهش میزان کلسترول خون می شود. این دانه به دلیل داشتن اولئیک اسید فراوان که یکی از چربی های اشباع ‌شده‌ است تجمع چربی‌های مضر را در کبد کاهش و مانع از آسیب به قلب و عروق می‌شود.

از دیگر خواص دانه کاج حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون است به دلیل اینکه سرشار از ویتامین ای, ویتامین کا, مس , آهن , منیزیم و پتاسیم است .

ضد پیری

بررسی‌ها نشان می دهد که این دانه ها دارای خواص آنتی‌اکسیدان قابل توجه اس است و بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می کند و احتمال سرطانی‌شدن سلول‌ها را کاهش می‌دهد.

سلامت چشم

از دیگر خواص دانه کاج (آجیل کاج) سلامت چشم است زیرا حاوی آنتی اکسیدان لوتئین است که برای اجتناب از بیماری های چشم ضروری است.همچنین حاوی ویتامین آ در فرم بتاکاروتن است که باعث سلامت چشم می شود.

انرژی زا

کاهش خستگی و انرژی زا بودن یکی دیگر از خواص دانه کاج است دانه هایی که در میوه مخروطی آن قرار گرفته سرشار از پروتئین است و اسیدهای آمینه موجود در آن, باعث شده تا به یک منبع غذایی مفید تبدیل شود . علاوه بر آن منیزیم فراوان موجود در  دانه کاج در کاهش خستگی , تنش و گرفتگی عضلات بسیار موثر است.

مطالب مرتبط

نظر خود را در رابطه با این مطلب بیان کنید