خواص جلبک ها

خواص جلبک ها

جلبک ها موجوداتی زنده هستند  که به 2 شکل در آب تازه و نمکی رشد می‌کنند و به جهت اینکه سرشار از ویتامین ها, مواد معدنی و دیگر مواد مغذی می باشند تاثیرشگرفی بر بدن و مغز دارند این گیاه امروزه در آشپزی بین المللی زیاد استفاده می شود.

در ژاپن با جلبک سوپ میزو درست می کنند و در نیزچین از این گیاه بسیار در تهیه غذا استفاده میشود. درست کردن سالاد باجلبک ها منبعی خوب از مواد معدنی اعم از ید, ویتامین K و منیزیم در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. استفاده از این گیاه در تهیه نان روشی مناسب برای کاهش وزن محسوب می شود. علاوه بر آن جلبک ها سرشار از مواد معدنی, فیبرها و پروتئین ها هستند برای آشنایی بیشتر با خواص جلبک ها با مای هربال همراه باشید.

جلبک ها جایگزین نمک

برخی از افراد به دلیل شرایط جسمی که دارند ناگزیر به رژیم هایی خاص اعم از پرهیز نمک هستند خوب است بدانید جلبک ها به دلیل اینکه میزان سدیم شان در مقایسه با سدیم نمک ۳٫۵ به ۴۰ درصد است جایگزین مناسبی برای نمک محسوب خواهند شد بنابراین در صورتیکه به جلبک تازه دسترسی دارید می توانید به جای نمک از آن استفاده کنید در عین حال رژیم خود را نیز حفظ خواهید کرد.

تاثیر جلبک ها در وزن

جلبک ها به دلیل اینکه مواد غذایی فوق العاده هستند به عنوان سبزی دریایی معجزه گر شناخته می شوند. این سبزی های رنگارنگ کالری بسیار کمی دارند و دارای ارزش غذایی بالایی هستند.

بر اساس نتایج پژوهشی دانشگاه شفیلد هالام انگلستان نان جلبک دارای فیبر زیادی است و نسبت به نان های معمولی بیشتر باعث سیری می شوند. باتوجه به بررسی انجام شده مردانی که دچار اضافه وزن بوده اند در وعده صبحانه خود از نان جلبک همراه با تخم مرغ آب پز استفاده کردند و طول روز نسبت به افرادی که تخم مرغ آب پز را با نان معمولی مصرف کردند کمتر گرسنه شدند و ناهار و شام کمتری خوردند به این ترتیب مصرف نان جلبک در کاهش وزن موثر خواهد بود.

جالب است بدانید که برای تهیه کرم هایی که خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد و باعث نرمی پوست می شود  از ید موجود در جلبک ها استفاده می شود همچنین برای کاهش سلولیت ها نیز مناسب هستند. این کرم ها موجب تحریک جریان خون در رگ ها و لنف ها می شود و در دفع چربی های سطحی پوست موثر خواهد بود.

استفاده از جلبک ها در کنار استفاده از عصاره روغنی تاثیر بسزایی در رفع سلولیت ها دارد.

جلبک ها و خاصیت ضدسرطانی

با توجه به نتایج پژوهش های انجام شده بر روی حیوانات مشخص شده است که جلبک های گوناگون قدرت پیشگیری کننده از رشد تومورهای پستان در حیوانات آزمایشگاهی دارد. از اینرو متخصصان از جلبک ها در تهیه مواد ضدسرطان استفاده کرده اند . جلبک ها حتی در نابودی برخی سلول های سرطانی نیز موثر بوده اند. به این ترتیب استفاده از جلبک ها به منظور مقابله با سرطان  نیاز به بررسی های تکمیلی بیشتری دارد.

جلبک ها جایگزینی برای محصولات لبنی

جلبک ها علاوه بر اینکه جایگزین مناسبی برای نمک است در افرادی که دارای کلسترول بالا هستند و در مصرف لبنیات محدودیت دارند به دلیل اینکه حاوی میزان قابل توجهی کلسیم هستند می تواند جایگزین مناسب محصولات لبنی نیز باشد جلبک ها بدون تحمیل چربی و کالری اضافه میزان این کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می کنند.

جلبک ها منبع آنتی اکسیدان ها

با توجه به بررسی های آزمایشگاهی محققان مشخص شده است که عصاره جلبک ها فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارد. البته خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاهان بر اساس میزان قرار گرفتن آنها در معرض نور خورشید و عمقی که رشد می کنند متفاوت است اما به طور کلی جلبک ها حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلفی اعم از کاراتنوئیدها (لوتئین و زئاکسانتین), فلاوونوئیدها (کاتچین), اسیدهای فنولیک (تانین) و برخی از ویتامین ها و به  ویژه ویتامین C و E هستند.

جالب است بدانید به نظر می‌رسد آنتی اکسیدان‌های موجود در جلبک در کاهش lipid proxidation موثرند. این موضوع بارها در مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده شده است. با توجه به یکی از مطالعات انجام شده که بر روی ۳۷ نفر شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ که روزانه ۸ گرم از جلبک در طول روز مصرف می‌کردند, مشخص شده به طور قابل توجهی علائم آسیب‌های اکسیداتیو کاهش یافت. علاوه بر آن  جلبک سطح آنزیم‌های آنتی اکسیدان در خون را نیز افزایش می‌دهد.

جلبک ها و تاثیر آنها در پوست

همانطور که در قسمت های قبلی اشاره شد جلبک ها دارای خاصیت نرم کنندگی هستند طبق نتایج یک بررسی ژاپنی نشان می دهد که جلبک هایی مثل  آگارآگار, آلژینات و کاراگینان دارای خاصیت مرطوب کنندگی هستند بنابراین استفاده این  جلبک ها تاثیری بسزایی در رطوبت بخشی و احیای سلول های پوستی دارند.

با استفاده از خمیر جلبک و گذاشتن آن روی پوست می توانید آلودگی های ناشی از تعریق. را که روی پوست تلنبار شده اند پاک کنید.

از دیگر تاثیرات و خواص جلبک های ذکر شده بر پوست می توان به سفت تر شدن پوست اشاره کرد. مصرف این جلبک ها بصورت موضعی  باعث کاهش سلولیت ها یا همان پوست پرتقالی شکل می شوند.

برای داشتن پوستی نرم و تقویت ان کافیست چند برگ جلبک واکامه پیدا کرده و با آن ماسک درست کنید. برای درست کردن ماسک ابتدا جلبک واکامه را بکوبید تا پودر شود و بعد ۱ قاشق غذاخوری از آن را با ۱ تا ۲ قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید تا به شکل خمیر شود حالا این خمیر را روی صورت و گردن خود بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بماند سپس پوست را با آب فراوان بشویید.

برای تقویت پوست و داشتن پوستی نرم و لطیف ماسک جلبک ذکر شده را ۲ بار در هفته استفاده کنید.

در صورتیکه در محل زندگیتان دسترسی به جلبک خوراکی دارید به شما پیشنهاد می کنم حتما در غذاهای خود از آن استفاده کنید و از خواص جلبک ها غافل نباشید.

جلبک ها و کاهش فشار خون

فشار خون بالا از محرک های مهم در بسیاری از بیماری‌ها ازجمله حمله‌های قلبی, سکته مغزی و بیماری‌ مزمن کلیوی است اگرچه مصرف ۱ گرم جلبک در روز بی‌تاثیر است, اما مطالعات نشان داده که مصرف ۵ گرم در روز, فشار خون در افراد با میزان فشار خون طبیعی را کاهش می‌دهد.

جلبک, با افزایش تولید نیتریک اکسید, مولکول‌های علامت دهنده که به سلول‌های خونی کمک می‌کند تا منبسط و منقبض می‌شوند را تحریک می‌کند.

مطالب مرتبط

نظر خود را در رابطه با این مطلب بیان کنید

یک نظر برای خواص جلبک ها

دی ۲۹, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
MatChog

Cialis Pour Ejp Propecia En Perdida 20 Mg Cialis Online cialis Amoxil Buy